Qui som

Aquí trobareu una mostra dels projectes en els que treballem

Jordi Gual Rafecas

He tingut la sort de dedicar-me a un ofici que m’apassiona com és la restauració de mobiliari i la conservació d’elements patrimonials. M’agrada poder transmetre a través dels meus treballs el valor i la sensibilitat que es mereixen aquestes peces úniques, així com tots aquests treballs artesanals associats, que de mica en mica es van perdent malauradament a favor d’una fabricació estandarditzada.

Em vaig diplomar per la Generalitat de Catalunya en Restauració i Conservació del moble antic per l’Escola Professional Superior d’Art i Restauració (EPSAR) de Barcelona l’any 2002 després d’una formació de tres anys.

He compaginat els estudis treballant amb empreses dedicades a la restauració de mobles, pintura mural i decoració d’interiors. He participat en seminaris específics de restauració i conservació, i tallers de formació com el taller de “Marqueteria J. Ordoñez” (Mestre Artesà de Barcelona), especialitzat en marqueteria.

Continuo la formació dia a dia, amb l’experiència que m’aporta el taller i la del grup de professionals que tinc la sort de col·laborar en obres d’àmbit públic i privat (ebenistes, restauradors, arquitectes tècnics entre d’altres).

D’ÈPOCA, el patrimoni és memòria

 

El Taller de Conservació i Restauració d’Època es consolida l’any 2004, a Vilafranca del Penedès fruit de la col·laboració amb altres companys.

El lema que acompanya el nom del taller és una bona mostra del rigor i la sensibilitat que es vol transmetre en cada restauració amb la intenció de difondre aquesta passió a qualsevol que estigui interessat en la conservació d’aquests objectes.

No cal dir que cada peça (moble, talla, cornucòpia,..) és per si sola una peça única, irrepetible, que ens transmet part d’una història i d’un passat. Conservar-la és garantir aquesta continuïtat en la història i fer-la més gran perquè els nostres predecessors la puguin continuar explicant.

TREBALLS DESTACATS

Restauració d’una cadira de barber

Restauració d’una cadira de barber

Restauració d'una cadira de barber "TRIUMPH ASP" de mitjans s. XX per tornar a funcionar com el primer dia! Imatges de la cadira de barber abans de començar la restauració Desmuntatge i procés de restauració de la cadira Imatges de la cadira de barber...

read more
Restauració d’una trepitjadora de raïm

Restauració d’una trepitjadora de raïm

Restauració d'una trepitjadora de raïm, probablement del tercer quart de segle XIX i primer quart del segle XX. Imatges de la trepitjadora localitzada a "Mas d'en Puig", una de les masies més antigues de les rodalies de Sitges. La restauració d'aquesta peça ha estat...

read more

OMPLA EL FORMULARI

CONTACTA AMB NOSALTRES I DEMANA PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS

TRUCAN'S

678 86 40 26

DIRECCIÓ

Carrer d'Amàlia Soler, 31
Vilafranca del Penedès

horais

Dil-Div: 9:00 - 20:00

Email

info@depoca.cat

Pin It on Pinterest