Restauració d’un armari de roure construït per HARRIS i SOLOMON LEBUS Patent Nº 8896 (1904)

ag. 1, 2020 | Mobles

Fantàstic armari de roure de principis s.XX, construït per l’empresa dels germans londinencs Harris i Solomon Lebus (1864-1924), un gran fabricant de mobles amb seu a East End de Londres a Tabernacle Street, amb una fàbrica a Tottenham.

La producció principalment es basava en suites de dormitori i aparadors. El període de màxima producció va ser a la dècada de 1900, l’estil dels mobles estava molt associat amb el moviment Arts and Crafts. Eren mobles estilísticament ben dissenyats. Van rebre molta influència per les produccions ornamentals que es mostraven en la Gran Exposició de 1851, influenciats a més pel dissenyador, poeta i activista social William Morris (1834-1896).

En el transcurs del temps, l’empresari Harris Lebus, es va convertir en un dels majors fabricants de mobles del món.

Aquí podem observar la placa amb el nº de patent 8896-1904 (clavada en l’interior d’un calaix) i la marca H.L.L. que es repeteix en les aplicacions metàl.liques:

Aquest armari fou adquirit per l’actual propietari l’any 1947, en una tenda d’ocasions a Barcelona per 1600 pts., tal com podem observar en la factura de compra:

Procés de restauració:

Detalls de l’acabat:

En aquestes adreça podeu trobar més informació de l’empresa de Harris Lebus:

www.harrislebus.com

Pin It on Pinterest